Известие

Collapse
No announcement yet.

лампа на таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лампа на таблото

колеги започна да ми мига лампичката за ръчната,спирачна течност има дали не заради износени накладки.

Баш от това е на 90%!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:32.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Има един момент, в който при по-голямо износване на накладките, спада нивото на течността и е възможно да светне и лампата за ръчната. Иначе за износване си има отделна лампа.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
          Иначе за износване си има отделна лампа.
          Стига накладките да са с датчик

Comment

Че са с датчик - с датчик са. Моите съм ги сменял вече - като светна лампата за износване (която наистина е отделна) наистина бяха износени и тогава не ми е светила тази за ръчната, тъй че този момент малко ми е невероятен, че като се износят и толкова течност ще отиде от казанчето надолу в системата. Ако има достатъчно течност, и да поизтънеят тряба да остане достатъчно Виж ако няма, с износването и отварянето на място може и да спадне...
            Сега момента, че накладките може да са без датчик (или да е откачен) го има, ама пак колкото и да изтъняват, просто няма да свети индикатора за износване, това няма общо с другата лампа.

Освен това, човека казва, че течност има, ама той не я гледа в движение, а когато спре, което незнам дали не оказва някво влияние

И накрая, аз доколкото съм чел упътването на тая кола, лампата за ръчната свети по две причини - дръпната ръчна и ниско ниво на спирачната течност, така че според мен тряба да се види дали не губи от някаде. Като имаме предвид че на тия коли и хидравликата на съединителя взема течност от същото място и не е като да няма случаи с протекли помпи на съединител си мисля, че не е зле да се погледне и тва преди колегата да е пуснал нова тема, че не може да включва скорости
            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

и аз имам идентичен проблемс тая лампичка понякога светва за малко
              Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Задължително провери и помпата на съединителя и я смени,иначе ще има изненанада-ХЛЪТНАЛ ПЕДАЛ

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                  Ама задължително, както ти каза колегата, и двете помпи (по-точно помпата и цилиндъра) ги провери. Помпата се намира вътре в купето, над педала, а работното цилиндърче е над скоростната кутия, представлява баш цилинтър с един гумен маншон накрая. Ако текат, ще се вижда, че са омазани. Ако са текли ги сменяй, че на мен ми е оставал педала на пода насред кръстовище. Ако не текат, търси теч на спирачна течност другаде, за да си сигурен, че всико е ОК. Ако няма теч, вече остава да си мислим, че е от накладки, както се говери по-горе в темата.
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                    ...и си долей спирачна течност!
                    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                    x145 1.6 boxer

Comment

колега много се вглеждаш,караи докато не почне да жули на желязо...
                      sigpic
                      АЛФА РОМЕО 145

Comment

помпа съденител....там се губи спирачна течност....
                        Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
                        Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Comment

Просто си долейте спирачна течност.
                          На няколко хиляди километра е нормално да присветва лампата,понеже се износват накладките и нивото на маслото пада.
                          146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

долеи си течност на мен ми беше от това намаляла и то много малко под средата но на мен ми тече от помпата която е на скоростната кутия и сега ще я сменявам.

Comment

при мен се появява когато се намокрят спирачките,но рядко мръсната вода е добър проводник
                              alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                              alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Working...
                              X